MINYAK HABBATUSSAUDA'MINYAK HABBATUSSAUDA 
HARGA RM 20.00 BELANJA POS RM6

Khasiat minyak habbatus sauda

habbatussauda boleh dijadikan amalan harian untuk mendapat kesihatan yang berterusan . Antara khasiat minyak habbatus sauda jika ingin diperkatakan satu persatu antaranya ialah:
1. Pelbagai zat pemakanan


Khasiat minyak habbatus sauda
yang pertama ialah dari segi zat pemakanan. Habbatus Sauda adalah kaya dengan:
  • monosaccharide glukosa, xylosa , polysaccharide
  • fatty acid tidak tepu (unsaturated essential fatty acids, EFA). Sumber utama EFA adalah pemakanan dan tidak dapat dihasilkan oleh badan
  • Asid amino yang membentuk protein, kalsium, zat besi dsb
2. Menguatkan Sistem imunisasi

Terdapat kajian yang telah dilakukan oleh Arab Saudi yang menemui khasiat minyak habbatus Sauda dalam meningkatkan sistem imunisasi (daya tahan dalam melawan penyakit). Dengan itu ia mungkin berkepentingan dalam pengawalan kanser, AIDS serta penyakit berkaitan yang lain.
3. Anti-histamine
Khasiat minyak habbatus sauda seterusnya ialah sebagai anti-histamine. Histamine merupakan bahan dikeluarkan sel-sel mati di dalam badan yang menyebabkan kesan-kesan allergik (alahan). Habbatus Sauda ada mengandungi bahan-bahan menghalang protein kinase C, sejenis bahan pencetus penghasilan histamine. Disebabkan penghidap asma biasa mengalami masalah alahan, habbatus Sauda berkemungkinan baik untuk diambil secara berterusan oleh pesakit asma.

4. Anti-tumor

Kajian in-vitro menemui bahawa antara khasiat minyak habbatus Sauda adalah dalam menghalang pembentukan sel tumor. Oleh itu habbatus sauda, baik digunakan bagi membantu menghalang kanser.
5. Anti-bakteria
Penyelidikan dalam mencari khasiat minyak habbatus sauda mendapati ia mempunyai aktiviti anti bakteria . Ia berupaya dalam mengawal bakteria seperti E. coli, V. cholera serta spesies Shigella. Ini memberi makna habbatus Sauda adalah baik bagi mereka yang menghidapi penyakit seperti cirit-birit serta masalah perut yang lain.
6. Anti-radang (anti-inflammation)
Khasiat minyak habbatus sauda seterusnya ialah dalam mengurangkan radang (bengkak). Oleh sebab itu, habbatus sauda adalah baik bagi pesakit asma (untuk mengurangkan radang dalam paru-paru), ekzema (alahan yang menyebabkan gatal dsb.) dan arthritis (bengkak sendi).
7. Menggalakkan pengeluaran susu
Kombinasi hormon serta lemak yang didapati dalam habbatus Sauda menyebabkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi bertambah.

KAPSUL HABBATUSSAUDA'
Rasulullah S.A.W Bersabda :Hendaklah Kamu Berubat Dengan HABBATUS SAUDA™. Sesungguhnya Ia Mengandungi Bahan Penyembuh Bagi Setiap Penyakit Kecuali Mati ( Hadith Riwayat Imam al-Bukhari )

Black Seed (al-Ha`bbatus Sauda) Membina daya ketahanan badan ( immune system ) bagi jangkamasa panjang dengan membekalkan keperluan optima yang diperlukan oleh badan untuk mencegah dan melawan penyakit.

KHASIAT DAN KEBERKESANAN BLACK SEED

Peningkatan Sistem Imunisasi

Kajian yang dilakukan di negara Arab Saudi mendapati Habbatus Sauda™ berupaya meningkatkan sistem imunisasi anda ( daya melawan penyakit ). Oleh itu ia penting dalam pengawalan kanser, AIDS dan menambah kecergasan mental dan seksual.

Anti-Tumor
Kajian In-Vitro mendapati Habbatus Sauda™ berupaya menghalang pembentukan sel-sel tumor. Oleh itu ia baik bagi membantu menghalang penyakit kanser.

Anti-Bakteria
Penyelidikan ke atas bahan ini mendapati ia mempuyai aktiviti anti-bakteria dan berupaya mengawal bakteria seperti E.coli, V.cholera dan spesies Shiggela. Ini bermakna Habbatus Sauda™ baik untuk mengubati cirit birit dan keracunan makanan.

Anti-Radang (Anti-Inflammation)
Habbatus Sauda didapati boleh mengurangkan radang (bengkak). Oleh itu ia baik untuk pesakit asma (mengurangkan radang dalam paru-paru), eczema (alahan yang menyebabkan gatal dan kulit merah) dan arthritis (bengkak sendi)

Nilai Pemakanan Mengandungi komponen yang berguna sebagai bahan diet fiber Amino Acid yang membentuk protein.Sumber kalsium, Zat besi dan Potassium yang berfungsi sebagai (Cofactors) pengimbang kepada fungsi enzim Penggalak Pengeluaran Susu.

Kombinasi lemak dan hormon yang didapati dalam Habbatus Sauda™ berupaya meningkatkan pengeluaran susu di kalangan ibu yang menyusukan bayi.

Untuk belian hubungi 013-3351803 Zakaria