MINYAK BIJI APRIKOT

MINYAK BIJI APRIKOT - APRICOT KERNEL OIL

MINYAK BIJI APRIKOT (Apricot Kernel Oil) Dogaci Turki di proses secara 'Cold Press' untuk menjaga kualiti dan ketulenan minyak biji aprikot.
Minyak sesuai uk semua jenis kulit dan utk penjagaan kulit di bawah mata. Ia membantu mengurangkan kedutan, menegangkan dan melembapkan kulit, merawat stretch mark serta menanggalkan sel kulit mati. Menyerap jauh kedalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit pada kulit. Ia merupakan minyak yg kaya dgn vitamin A, B dan E yg dpt membantu mengembalikan keanjalan, keremajaan dan kecerahan kulit.
Kaya dengan asid lemak spt oleic dan linolic dan tinggi kandungan vitamin A. Ia mengandungi antiseptik dan antibakteria yg sgt bagus utk merawat luka dan kesan sunburn serta sgt bagus utk merawat kulit kering, dan radang pd kulit spt eczema dan dermatitis

Dogaci Pure Apricot Kernel Oil juga sgt sesuai utk di ambil sebagai supplement utk kesihatan dalaman bagi merawat masalah spt:
• Mencegah dan merawat KANSER
• Menyelamat/ membaikpulih fungsi hati
• Membersihkan saluran darah
• Merawat penyakit diabetes
• Menurunkan tekanan darah tinggi
• Memperbaiki fungsi buah pinggang
• Mengurangkan kesakitan sendi tulang
• Memudahkan penurunan berat badan
• Baik untuk pembersihan usus
• Mengawal masalah serawan (ruang putih di dlm mulut)
• Pemangkin kepada kesihatan mental
• Menguatkan imun badan / pesakit SLE
• Masalah keputihan
• Masalah rahim wanita
• Utk rawatan lingkaran mata
• Mengurangkan kedutan, melembapkan dan mengencangkan kulit, mengurangkan stretch mark dan membuang sel kulit mati untuk mencerahkan dan meremajakan kulit

. Boleh diguna untuk melembabkan rambut dan kulit kepala, rambut akan kelihatan sihat dan bermaya, seeloknya dipakai waktu malam

Minyak biji apricot ini adalah 100% perahan tulen minyak biji aprikot. Tanpa sebarang additives atau bahan kimia, ia merupakan minyak asli yg kaya dengan vitamin dan mineral yg selamat dan sangat berkhasiat.

CARA PENGAMBILAN:
1 sudu teh sekali sehari
Untuk pesakit kanser, 1 sudu teh 5 kali sehari
UNTUK URUSAN PEMBELIAN HUBUNGI : 013-3351803 ZAKARIA
HARGA : RM33 SEBOTOL 50ML , KOS PENGHANTARAN RM7
AKAUN MAYBANK NO: 562245100501 ZAKARIA BIN AWANG
SILA MAKLUMKAN DAN SMS ALAMAT UNTUK PENGHANTARAN SELEPAS BANK IN.
--------------------------------------------------------------------------------------



BIJI APRIKOT DAN KHASIATNYA


Biji aprikot adalah sangat berkhasiat. Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amigdalin ( B17 ). B17 terkandung di dalam beratus-ratus makanan, tetapi makanan yang kaya dengan amigdalin ini sudah tidak lagi termasuk didalam pemakanan harian kita. Mereka yang masih mengamalkan pemakanan tradisional, didapati bebas dari penyakit kanser. Pemakanan tradisional ini kaya dengan nitriloside yang mengandungi amigdalin didalamnya. Contoh makanan yang dimaksudkan ialah biji aprikot pahit, badam yang pahit, biji apple, biji anggur, millet dan banyak lagi biji buah-buahan dan kekacang.

Ia telah menjadi makanan kaum Hunza dipendalaman beratus-ratus tahun lamanya yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga lebih dari 120 tahun. Dikalangan masyarakat Cina di Negara China pula, biji aprikot pahit telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma/lelah. Antara nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut sebagai Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air. Berdasarkan kepada buku "World without Cancer", tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain. Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu.

B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakanan kita hari ini dinegara yang membangun telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agak pahit. Masyarakat Hunza di Pakistan sangat baik tahap kesihatan mereka , satu perkara biasa bagi mereka hidup sehingga 100 tahun, dan dikatakan juga sangat jarang dijumpai kes penyakit kanser dikalangan mereka ini. Salah satu faktor utama kesihatan mereka adalah mereka minum air yang kaya dengan mineral dan tidak lupa juga amalan pengambilan makanan mereka. Salah satu makanan kegemaran dan keutamaan mereka ialah buah aprikot. Mereka tidak hanya makan buahnya tetapi juga biji yang terdapat di dalam buahnya sekali. Dari bijinya, dihasilkan minyak untuk perubatan,kesihatan dan kecantikan.